Soğuk Zincir Nedir?

Blog

Soğuk Zincir Takibi sıcaklığa duyarlı ürünlerin tedarik zincirini veya içinde taşınan sıcaklığa duyarlı ürünleri (ilaç, biyolojik, yiyecek ve içecek gibi bozulabilir) devamlı olarak izlemek için kurulmuş sıcaklık kontrollü bir tedarik zincirine denir. 

Ekipman ve lojistik, istenen düşük sıcaklık aralığının korunmasında da kritik öneme sahip. İzlemeler uygun yapılmaz ise nakliye ve depolama sırasındaki uygun olmayan koşullar bu ürünlerin kalitesine, ömrüne zarar verebilir. Bu durum insanların sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atabilir ve bir şirketin markasına, ününe, müşteri sadakatine zarar verebilir.

Soğuk zincir izlemenin ne gibi ticari faydaları olabilir?

Gelişmiş bir soğuk zincir izleme teknolojisi çözümünden yararlanan firmalar etkili ve yararlı birçok avantaja sahip olur. Soğuk zincir sıcaklık izleme ve veri kaydı ürünün tüketiciye ulaştıkça tehlikeye girip girmediğini anlamak için önemlidir. Firmaların, işletmelerin gerçek zamanlı verilere erişmelerine ve izlemelerine yardımcı olur. 

Soğuk zincir ürünlerinin tek bir teknoloji platformundan takip etmek gerekir. Sıcaklıklar uygun ayarları ihlal ettiğinde uyarıları alırlar ve ürünler bozulmadan önce önlemler alınır.

Sensör verilerini tedarik zinciri yönetimi, düzenleyici raporlama ve diğer platformlarla bütünleştirerek öngörücü bakım, uyumluluk, uzaktan izleme, filo yönetimi ve öngörücü kalite ve kullanım analizini geliştirin. Soğuk zinciri yönetmekten sorumlu işçiler, bu kontrollü ortamlardaki sıcaklıkları izlemek için yeni teknolojiye erişebilir. Soğuk zincir izleme cihazları ile çalışanlar sıcaklıkları takip edebilir ve önceden belirlenmiş ve bazı durumlarda düzenlenmiş aralıklarda kalmalarını sağlayabilir.

Soğuk zincir ürünleri Nakliye, Gümrük, Depo, Perakende/son kullanıcılarda, ilaç üreticilerinde, eczanelerde… kullanılabilir. 

Nakliye esnasında, sıcaklıkta değişiklikler oluşabilir. Mallar taşınırken soğuk zincir izleme özellikle önemlidir ve artık ürüne göre özelleştirilebilir. Artık tek kullanımlık olan veri kaydediciler, su geçirmez ve önceden kalibre edilebilir. 

Bu, nemli, ıslak veya buzlu senaryolar dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda soğuk zincir izleme için daha fazla kolaylık sağlar. Bir mobil cihaza PDF veya CSV formatında sınırsız miktarda veri indirilebilir.

Benzersiz ürün gereksinimleriniz için işlevsellik ve maliyet etkinliği arasında mükemmel bir maliyet dengesi sağlamak için etkili bir izleme ve veri günlüğü çözümü dağıtmanız önerilir.